Előfizetői tartalom

Bihari Péter (Monetáris Tanács): további kamatcsökkentések előtt mutatkozik még tér, de...

Portfolio
Bihari Péter, a Monetáris Tanács tagja szerint amennyiben folytatódik a már hosszabb ideje megindult dezinflációs folyamat, az további kamatcsökkentések számára nyit teret. Ennek irányába mutat az is, hogy jelenleg úgy tűnik: a jegybank kényelmesen teljesíteni tudja inflációs céljait - nyilatkozta a jegybankár a Bloombergnek. A kamatcsökkentések a gazdasági növekedés támogatását is szolgálhatják.

Bihari véleménye szerint a magyar reálkamatok a kelleténél magasabbak, ennek csökkentése segíthet a kedvezőtlen növekedési trendeket a jó irányba fordítani. Amint az a múlt heti inflációs jelentésből is látható, a Magyar Nemzeti Bank idei évi növekedési prognózisa 3.3%-ra csökkent a februárban jelzett 3.8%-ról, de Bihari utalása szerint az európai gazdaságok lassulásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés