Előfizetői tartalom

Reuters-poll: ritka egységben az elemzők, egyre lejjebb a kritikus kamatszint

Portfolio
Hétfőn folytatódik a jegybank kamatcsökkentési sorozata, állítják ritka egységben a Reuters júniusi felmérésében az elemzők. A további lazíitásra, amelyben korábban kételkedtek a szakemberek, az infláció lassulása nyújt módot. A második negyedévben némileg gyorsul a gazdaság növekedése, éves szinten azonban várhatóan nem éri el a kormány által prognosztizál 3.5-4.0 százalékos sáv alsó határát, jósolták az elemzők.

Még mindig kamatcsökkentés, lejjebb a kritikus kamatszint. A 13 devizakereskedő részvételével készült szerdai körkérdés és a ma publikált, 22 résztvevős elemzői felmérés szinte valamennyi válaszadója 25 bázispontos kamatvágásra számít jövő hétfőn. Mindkét felmérésben csak egyetlen résztvevő várt változatlan kamatszintet. Ez azt jelzi, hogy a májusi bizonytalanság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés