Előfizetői tartalom

Ismét 25 bp-os kamatcsökkentés az MNB-től (4.)

Portfolio
A csaknem egyöntetű elemzői várakozásoknak megfelelően újabb 25 bp-tal holnaptól 7.0%-ra csökken a magyar jegybanki alapkamat - erről határozott mai ülésén a Monetáris Tanács. A döntés értelmében az O/N jegybanki betét 6.0%-ra, míg az O/N fedezett hitel kamata 8.0%-ra mérséklődik. A kötelező tartalékok után fizetett kamat, illetve a devizabetétek mellett nyújtott projektfinanszírozó hitelek kamata is 7.0%-ra csökken. A kamatdöntés hátteréről a jegybank 15 órától kezdődő sajtótájékoztatóján számol be. Az eseményről a portfolio.hu élőben tudósít.

Mi történt eddig?. A tanács idén összességében a mai lépéssel együtt már 250 bp-tal csökkentette az irányadó rátát. A mai döntés azt jelenti, hogy továbbra sem szakadt meg a kamatcsökkentési sorozat, tavaly október óta kilenc egymást követő hónapban mérséklődött a ráta.Kapcsolódó cikkünk2005.06.16 11:35 Reuters-poll: ritka egységben az elemzők, egyre lejjebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés