Előfizetői tartalom

Brüsszeli meglepődés a magyar adócsökkentési terveken - aggódás a költségvetési hiány miatt

Portfolio
"Be kell vallanom, hogy kissé meglepett, amikor múlt héten hallottam bizonyos információkat a magyar adóreform-tervekről" - jelentette ki egy mai sajtótájékoztatón Joaquin Almunia, az Európai Bizottság Gazdasági és Monetáris ügyek biztosa - számolt be a Reuters. A biztos "furcsának" találja, hogy a magyar kormány a költségvetési fegyelmet tartja fontosnak (deficitcsökkentés), közben olyan adóterveket jelent be, amelyek érdemben kedvezőtlenül befolyásolják a következő évek államháztartási egyensúlyi helyzetét.

Almunia szerint "nem lehet pozitívan értékelni azt, ha az egyik héten a deficitcsökkentésre vonatkozó lépéseket teszünk (pl. 125 milliárdos zárolás), majd a rá következő héten olyan intézkedések kerülnek elfogadásra, melyek megváltoztatják a keretfeltételeket és a kilátásokat, és valószínűleg kedvezőtlenül befolyásolják a magyar államháztartás helyzetére vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés