Előfizetői tartalom

Elveszíti harmadik legnagyobb külföldi beruházását Szlovákia - mi jövünk a képbe?

Portfolio
A szlovák kormány tegnap esti döntése értelmében visszavonja a dél-koreai Hankook gumiabroncs-gyártónak tervezett mintegy 4 milliárd szlovák koronás támogatást, melynek az a következménye, hogy Szlovákia elveszíti a mintegy 500 millió eurós, minden idők harmadik legnagyobb beruházását jelentő projektet - ismerte el a szlovák beruházás-ösztönzési hivatal vezetője, Roman Kuruc a Reuters beszámolója szerint. A Hankook így másik országot keres majd a gyár felépítéséhez. Kuruc szerint Magyarország, vagy Lengyelország jöhet számításba, akik korábban versenyben voltak a projektért. A mostani várható kudarc elriaszthat más külföldi befektetőket is, amelyek Szlovákiába készültek.

Kapcsolódó cikkünk2005.07.06 12:16 Visszatáncolhat a szlovák állam: beruházás-ösztönzés nem minden áronTermészetesen készek vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni, ha megkeresnek a Hankook részéről - mondta el a Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter arra a kérdésre, hogy hogyan állna ahhoz a helyzethez a magyar kormány, ha a dél-koreai gumiabroncs-gyártó az elmaradó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái