Előfizetői tartalom

2-3%-os béremelést tervez jövőre a kormány a közszférában

Portfolio
Az ÁFA-változások nyomán érdemben csökkenő infláció miatt jövőre mindössze 2-3%-os bruttó béremelést tervez a kormány a közszférában, szemben az idei 6%-os emeléssel - mondta Veres János pénzügyminiszter Brüsszelben az Európai unió pénzügyminisztereinek tanácskozásán. Veres szerint az alacsonyabb infláció lehetővé teszi, hogy kisebb béremeléssel (azaz kisebb kiadásokkal) is az ideihez hasonló reálbér-emelés következzen be.

A pénzügyminiszter utalt rá, hogy az adóváltozások negatív hatásait a költségvetésre (a kormány számításai szerint nettó 194 milliárd forint) a kormányzati intézmények idei évhez képest mért több mint 10%-os kiadáscsökkentésével, illetve az államilag finanszírozott fejlesztési programokra szánt pénzek mérséklésével ellensúlyozni fogják.Kapcsolódó cikkünk2005.06.29...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés