Előfizetői tartalom

A legújabb fejlemények a szlovákiai Hankook-beruházás körüli huza-vonáról

Portfolio
A dél-koreai gumiabroncs-gyártó változatlanul túl nagy anyagi támogatást kér a szlovák államtól azért, hogy ott építse fel mintegy 500 millió eurós beruházása keretében új gyárát - jelentette be tegnap Pavol Rusko szlovák gazdasági miniszter. A gyár 2008-ra épülne fel és mintegy 1600 embernek adna munkát Az állami támogatás mértéke körüli huza-vonát látva (mely komoly belpolitikai vihart is kavart) a szlovák fél reális esélyként tekint arra, hogy az ország elesik a nagyberuházástól. Amennyiben nem sikerül megállapodni a szlovákoknak a céggel, úgy az Magyarországot, vagy Lengyelországot választhatja gyára felépítésének helyszínéül.

A Hankook az eredeti megállapodás szerint 105 millió eurós (a teljes beruházás 21%-át kivető) összes támogatást kért volna, (melynek 10-12%-át a közvetlen állami támogatás tette volna ki), melyet a szlovák kormány túlzónak tartott és új tárgyalásokat kezdeményezett. A dél-koreai cég mostanra már mérsékelte igényét, de az még mindig lényegesen több, mint 50 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái