Előfizetői tartalom

Megugrott a tőkebeáramlás júniusban az Egyesült Államokba - megnyugodhatnak a piacok

Portfolio
Az elemzők által várt 61-65 milliárd dollárral szemben 71.2 milliárd dollárnyi nettó tőke érkezett júniusban az Egyesült Államokba a felülvizsgált májusi 55.8 milliárd dollár után (eredeti adat: 60 mrd USD). A múlt pénteken közzétett adatok szerint az év hatodik hónapjában 58.8 milliárd dollár volt az ország külkereskedelmi mérleg hiánya, így a nettó tőkebeáramlás bőségesen fedezte ezt.

eurusdcomp A dollár azonnali reakcióként erősödött a főbb devizákhoz képest. A TIC-adat néven ismert 71.2 milliárdos beáramlás enyhítheti az ország folyó fizetési mérleg hiányának finanszírozásával kapcsolatos - az utóbbi hetekben felerősödött - befektetői aggodalmakat, amely a dollár újbóli gyengülésében öltött testet. Az előző két hónapban ugyanis elmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés