Előfizetői tartalom

Befektetés-ösztönzés szlovák, cseh és román módra - mire figyeljünk?

Portfolio
Három régiós ország befektetés-ösztönzési politikájáról közöl rövid összeállítást a mai Napi Gazdaság, melyből látható, hogy míg Szlovákiának gyakorlatilag nincs, addig Csehországnak és Romániának átgondolt stratégiája van a külföldi beruházók megnyeréséért folytatott egyre erőteljesebb küzdelemben. Azt természetesen nem lehet megmondani, hogy állami támogatások nyújtása nélkül milyen szaldóval zárna az adott ország költségvetése, illetve hogy a segítség nélkül is valóban azt az országot választotta volna-e a beruházó. Szlovákiában 19, Csehországban 26, míg Romániában 16%-os a társasági nyereségadó kulcsa.

Kapcsolódó cikkünk2005.08.16 05:55 Tomboló adóverseny - Mit mutat a magyar valóság?2005.01.07 09:06 Merre tart az adóverseny a kelet-európai régióban, s hol tart Magyarország? Szlovákia és Csehország - vannak különbségek.... Szlovákia - eseti jelleggel A Hankook Tire dél-koreai gumiabroncs-gyár szlovákiai beruházási szándéka világított rá arra, hogy északi szomszédunknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái