Előfizetői tartalom

Elmélet vs. gyakorlat: 27 milliárdos mínusszal zártuk 2004-et az EU-val szemben!

Portfolio
Az Állami Számvevőszék által ma megjelentetett 2004-es költségvetési jelentésből az derül ki, hogy bár a Pénzügyminisztérium számításai szerint - mely megfelel az Európai Bizottság módszertanának - közel 76.5 milliárd forintos többlettel zártuk a tavalyi évet az Európai Unióval szemben (a befizetéseknél ennyivel többet kaptunk uniós forrásokból), de a 2004. évi költségvetésben ténylegesen megjelenő tételeket vizsgálva a nettó egyenleg 27 milliárdos mínuszt jelent. Magyarország hozzájárulása az Európai Unió költségvetéséhez 2004-ben 119.7 milliárd forintot tett ki, mely fizetési kötelezettség az előírt ütemben és részletekben teljesült.

Az ÁSZ-jelentés a fenti jelentős összegű (és előjelű) eltérés kapcsán megjegyzi, hogy "az Európai Unió tagállamai folyamatosan értékelik az unióval való elszámolási kapcsolataikat, ezen kapcsolatok bemutatása többféle módon történhet, attól függően, hogy azt az unió oldaláról, vagy a tagállamok szempontjai alapján végzik. Az eltérő számítási módozatok eltérő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái