Előfizetői tartalom

Almunia: nem tartható az idei költségvetési hiánycél - Veres reakciója (5., korr.)

Portfolio
Az Európai Bizottság biztosa a mai sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Eurostat szabályai szerint nem lehet az átadott autópálya-szakaszokkal kapcsolatos már befolyt és várhatóan befolyó tételeket költségvetési bevételként elszámolni (idén), és ennek nyomán nem tartható az idei évre kitűzött 3.6%-os (eredményszemléletű, és magánnyugdíjpénztári befizetésekkel korrigált) magyar hiánycél.

Veres János ezzel kapcsolatban úgy reagált, hogy "az idei pénzforgalmi szemléletű hiány elérhető plusz autópályaépítés." Majd egy másik szövegkörnyezetben kifejtette: "a pénzforgalmi hiány teljesítését elérhetőnek tartjuk, és ha az EU-ban másként számolnak el bizonyos tételeket, akkor mi ahhoz alkalmazkodunk (az Eurostat módszertanához). A könyveléstechnikai változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés