Előfizetői tartalom

Már a 2006-os büdzsé is elszállt? - Gyurcsány-bejelentés hamarosan

Portfolio
A miniszterelnök a napokban bejelenti, hogy a 2006-os költségvetési hiány nagyobb lesz a konvergencia-programban vállaltnál (2.9% a GDP arányában a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel korrigálva) - értesült több forrásból is a Világgazdaság. A bejelentés mögött a fogadkozások ellenére részben mégis választási büdzsé készítése állhat, de az is valószínű, hogy az Eurostat nem csupán az autópálya-finanszírozási konstrukció eddig ismert részét, hanem több más könyvelési tételt is "megvétózott". Ezek azt eredményezhetik, hogy jelentősen megemelkedhet mind az idei, mind a jövő évi deficit a programban lefektetet célokhoz képest. Az Eurostat döntése szeptember 26-án válik ismertté. A választási költségvetésre utal Gyurcsány Ferenc tegnap tett nyilatkozata is, amely azt sugallja, hogy a költségvetési hiányterv teljesülése háttérbe szorult a prioritások között. Amint tegnap megírtuk, Gyurcsány kitérő választ adott a 2010-es euróbevezetés esélyeit firtató kérdésre.

Kapcsolódó cikkünk2005.09.20 10:55 Gyurcsány: kitérő válasz a 2010-es euróra, le az előjogokkal a nyugdíjbiztosítási piacon!Gyurcsány Ferenc hétfőn este a szocialista frakció munkacsoport-vezetőinek adott tájékoztatást a készülő büdzséről, melyen jelezte, hogy a büdzsé prioritásai között szerepel a mezőgazdaság, a felsőoktatás és az, hogy az uniós pályázatokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés