Előfizetői tartalom

Elkészült a büdzsé, de még titkosak a részletek - Veres szerint sem tartható a 2006-os költségvetés

Portfolio
Múlt héten Gyurcsány Ferenc miniszterelnök személyesen egyeztetett a tárcák vezetőivel a 2006-os költségvetésről, majd a tegnapi kormányülésen véglegesítették a tervezetet. A büdzsé számadatai csak az Országgyűlésnek való benyújtás (szeptember 30.) után lesznek megismerhetőek. A konvergencia-programban 2006-ra tervezett 2.9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányterv bizonyosan nem teljesíthető, de a 2010-es euró-bevezetést tartja továbbra is célnak a kormány - ez derül ki Veres János pénzügyminiszter Napi Gazdaságnak múlt csütörtökön adott interjújából. Múlt heti sajtóértesülések szerint Gyurcsány a közeljövőben bejelenti, hogy a konvergencia-programban lefektetett hiánycél tarthatatlan. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a 2006-os hiány mértékét most pénteken hozzák nyilvánosságra, emellett azt közölte, hogy jövőre az államháztartási tartalékkal csökkentett idei előirányzathoz képest a helyi önkormányzatok 88 milliárddal, a fejezeti előirányzatok 57 milliárddal, a tb-alapok 5 milliárddal kaphatnak kevesebbet.

Költségvetési ügyek, euró-bevezetés. Veres szerint teljességgel megalapozatlanok azok a sajtóban megjelent információk, melyek szerint a jövő évi büdzsé tervezése során a tárcák által előadott "sajátságos ötletek" összességében mintegy 80 milliárd forintot is kitehetnek. A pénzügyminiszter jelezte, "a tervezéssel nem az volt a probléma, hogy a tárcák ne tartották...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái