Előfizetői tartalom

Gyurcsány: az év végéig felül kell vizsgálni a 2010-es euró-céldátumot! (4.)

Portfolio
Gyurcsány Ferenc a Klubrádiónak nyilatkozva jelezte, a kormány úgy ítéli meg, hogy az euró 2010-es magyarországi bevezetése technikailag még elérhető (lenne), azonban az év végéig felül kell vizsgálni a céldátumot - jelentette a Reuters. Ez az első hivatalos jelzés arra, hogy a piac után már a kormány sem bízik az évtized végi euró-bevezetésben. Eddig a miniszterelnök, illetve a pénzügyminiszter nyilatkozataiban rendre azt jelezte, hogy a kormány a 2010-es dátumot célozza meg. információink szerint Veres János pénzügyminiszter holnap a kormányszóvivői sajtótájékoztató után az idei és a jövő évi hiányadatokról fog beszélni, melyek feltehetően már az Eurostat autópálya-finanszírozási kérdésekbel született állásfoglalását is tartalmazni fogják.

eurhufcomp A forint nem mutat különösebb azonnali reakciókat a hírre, az euróval szembeni kurzus a 247.20-247.70 körüli szinten mozog. Ez arra utal, hogy "nyílt titok"-nak számított a piacon a céldátum elérése. Tegnap 247.60-247.90-nél zárt az árfolyam. Gyurcsány jelezte, hogy a következő hónapokban a kormány azt fogja átgondolni (miután már benyújtotta a 2006-os költségvetést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái