Előfizetői tartalom

Ha olcsóbb hitel kellene - mi most a "menő"?

Portfolio
Ha személyi hitelt, vagy szabad felhasználású jelzálog-hitelt akarunk felvenni, akkor az átlagos hitelköltség-mutató alapján érdemes az euró, vagy svájci frank alapú hitelekre érdemes gondolnunk. Az igényelt összegek azt mutatják, hogy a gépjármű, és lakáshitelek felvételénél tarol az alpesi ország fizetőeszközében felvett hitelek aránya, amely a kedvező kamatfeltételekkel áll összefüggésben. Az áruvásárlási hiteleknél gyakorlatilag csak a forintalapú hitelfelvétel jön szóba. A Magyar Nemzeti Bank ma tett közzé először (jellemzően csak az idei év elejétől kezdve) adatsorokat az euró-, a forint- és svájci frankalapú személyi-, lakás-, jelzálog- és gépjármű-hitelek kamatterheiről és az új szerződéses összegek alakulásáról. Ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben az áttekinthetőség szempontjából ábrák segítségével.

Személyi és jelzálog-hitel kamatok: a deviza-eladósodás magyarázata. Rögtön a cikk elején szeretnénk hangsúlyozni, hogy a tények alapján mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a kamatterhek, a saját bevételeinek denominációja, illetve jövőbeli pénzáramlásai alapján megfelel-e saját igényeinek a devizában való eladósodás. A devizahitel felvétellel kapcsolatban fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés