Előfizetői tartalom

Eurót 2010-ben! - kezdenek felsorakozni az SZDSZ mellé (3.)

Portfolio
Nyílt levélben "szólalt" meg kilenc közgazdász a költségvetési politikáról és az euró bevezetésének időpontjáról. A levelet az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük. A felhívás az euró 2010-es bevezetésének szükségessége mellett érvel, készítői, aláírói vezető pártpolitikusok, ismert közéleti személyiségek. Az álláspont meglehetősen határozott, érvekkel alátámasztott, és a kormány vezető politikusai által tett nyilatkozatokat is bírálja, melyek az euró 2010-es elhalasztását célozzák. Úgy tűnik, hogy szakmai berkekben egyre több támogató kezd a 2010-es céldátum megőrzése mellé felsorakozni. Múlt héten Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke nyílt levelet intézett befolyásos gazdasági vezetőkhöz, támogatásukat kérve a kormány meggyőzésére. A két különálló kezdeményezés alapján úgy tűnik, hogy a kisebbik kormánypártban nem teljesen összehangolt, átgondolt a politikai stratégia, de az látszik, hogy az SZDSZ egyre inkább "köti az ebet a karóhoz". A kormány válaszút elé érkezett, választ kell találnia az egyértelműen jelentős kihívásra.

Kapcsolódó cikkünk2005.10.13 08:48 Nézetkülönbség Gyurcsány és Veres között - borús jelek a láthatáron?2005.10.14 09:00 Tudatos zavarkeltés? - előre egyeztetett stratégia szerint nyilatkozik Gyurcsány és VeresEurót 2010-ben! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt országgyűlési képviselők! "Az elmúlt hetekben kétségessé vált a magyar gazdaságpolitika fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés