Előfizetői tartalom

Calyon: 270 Ft/eurós árfolyam egy év múlva

Portfolio
A magas olajárak jelentik a legnagyobb dilemmát a világgazdaság fejlődésében a Calyon Bank legfrissebb előrejelzése szerint a következő években. A bank elemző úgy vélik, hogy a megemelkedett olajárak nem csak átmeneti tényezőnek tekinthetők, hanem egy tartósabban elhúzódó problémának, mely mögött strukturális tényezők állnak. Ennek a sajátosságnak befolyásolni kell a jegybankok viselkedését is az adott reakciókban. A magyar gazdaság vonatkozásában a Calyon az ikerdeficit problémából való kimászást tekinti a legfontosabbnak. A szakértők szerint a jegybank még kismértékben folytathatja a kamatcsökkentést, de fennáll egy komolyabb forintgyengülés veszélye. 2006 decemberére 270 Ft/eurós árfolyamot várnak.

Magas olajárak: már egy strukturális probléma. Az olajárak az utóbbi időszakban jelentősen emelkedtek, melynek érdemi hatása van az inflációs folyamatokra és a világgazdasági növekedésre is. Az árnövekedés mögött egyszerre vannak keresleti és kínálati tényezők. A legnagyobb keresleti sokk Kína részéről volt érzékelhető, a kínálat szempontjából kiemelkedő a finomítói...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái