Előfizetői tartalom

Két fontos háttéregyezség a koalíciós pártok között - mégis lesz eurónk 2010-ben? (2.)

Portfolio
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma bejelentette: a koalíciós pártok megegyeztek abban, hogy változtatás nélkül átmegy a parlamenten a 2006-os költségvetés kiadási oldala. A második megállapodás pedig azt tartalmazza, hogy a kormány olyan programot fog javasolni, mely azt teszi lehetővé, hogy 2008-ra teljesítsük a 3%-os GDP-arányos, uniós módszertannak megfelelő államháztartási hiányelőírást. Ehhez arról állapodtak meg a felek, hogy fokozzák az évente megvalósítandó államháztartási hiánycsökkentés ütemét az eddig tervezett 0.6-0.7%-ról a GDP 1.4%-ára - jelentette a Reuters.

Az elmúlt hetek nem teljesen egyértelmű nyilatkozatai után ez utóbbi Gyurcsány-bejelentés fontos üzenet lehet a piacnak, eddig ugyanis csak Veres János pénzügyminiszter beszélt a 2008-as 3%-os elérhető küszöbről. Gyorsan hozzá kell azonban tenni: a miniszterelnök most sem szólt arról, hogy a kormány valóban ragaszkodik-e a 2010-es hivatalos euró-bevezetési dátumról. Erről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái