Előfizetői tartalom

46.1 milliárd forintos lesz az októberi államháztartási hiány (3.)

Portfolio
A tervezett 93.1 milliárd forinttal szemben 63 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás szeptemberben, ami azt jelenti, hogy már a harmadik egymást követő hónapban is kedvezőbb a deficitadat a tárca terveinél - hangzott el a mai államháztartási sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban. Továbbra is tarthatóak az egész évre vonatkozó prognózisok (pénzforgalmi szemléletű hiány: 1022.1 mrd Ft, önkormányzatok hiánya nélkül, törvényben lefektetett cél: 1022.7 mrd Ft) - szögezte le Katona Tamás közigazgatási államtitkár. A kiosztott anyagból az látható, hogy a tárca októberre 46.1 milliárd forintos pénzforgalmi szemléletű deficittel számol az államháztartásban. Ez azt jelentené, hogy az első 10 hónapra a kumulált deficit 1105.6 milliárd forintra emelkedne, ami a teljes évi hiányelőirányzat 108.2%-át jelentené.

Az államháztartás háromnegyedévi egyenlege 1 059.5 milliárd forint lett, ami a GDP 4.75 százaléka. A prognózis 1 088.1 milliárd forint, a GDP 4.89 százaléka volt. Szeptemberben a központi költségvetés 11.9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 2.4 milliárd forintos deficittel zártak. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege 48.7 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés