Előfizetői tartalom

Mit várnak az elemzők? - Fontosabb makroadatok táblázatban

Portfolio
A forint/euró árfolyam idei év végi prognózisa az egy hónappal ezelőtti Reuters elemzői konszenzushoz képest közel 5 forinttal emelkedett, emellett a szakértők jelentősen emelték az idei, illetve a jövő évi államháztartási hiányra vonatkozó nominális, illetve a GDP arányában kifejezett várakozásaikat. Ez a kormány által jelentősen felfelé módosított idei és jövő évi hiányszámokkal áll összefüggésben, ami azt a példa nélküli esetet eredményezte, hogy egyetlen hónap alatt 3 évvel 2013-re tolódott el az euró-bevezetés várható idejével kapcsolatos konszenzus.

Az euró előszobáját jelentő ERM-II árfolyam-rendszerbe várhatóan 2008 helyett csak 2010-ben léphetünk be, és az egy hónappal ezelőtt gondoltnál két egységgel gyengébb forint (260 forint/euró) mellett. Az októberi felmérés elemzői várakozásait az alábbi táblázatban foglaltuk össze.Kapcsolódó cikkünk2005.10.20 12:03Reuters-poll: euró csak 2013-ban , idén már ne várjunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés