Előfizetői tartalom

A kamatemelés is napirenden volt!!! - név szerint ismertté válik a döntés

Portfolio
"Nem egységesen, de nagy többséggel a kamatszint változatlanul hagyása mellett döntött a Monetáris Tanács a mai ülésen", amelyen a kamatemelésről is tárgyaltak a tagok. Járai Zsigmond a mai jegybanki sajtótájékoztatón jelezte, hogy egyes érvek szerint a kamatemelés a piacnak küldendő megfelelő előzetes jelzés lenne arra, hogy "a Monetáris Tanács a magaslaton áll", és az árfolyam stabilizálására kész a kamatemelés eszközéhez nyúlni. Az emelés ellen szólt Járai elmondása szerint, hogy visszás lett volna egy évi folyamatos kamatcsökkentési sorozatot azonnal kamatemeléssel felváltani.

Járai bejelentette, hogy a mai ülésen módosították a Monetáris Tanács ügyrendjét, melynek értelmében csekély többséggel arról határoztak, hogy a mai döntéstől kezdve, a jegyzőkönyvek név szerint fogják bemutatni, hogy ki milyen kamatdöntést támogatott. A mai ülés jegyzőkönyve november 18-án 14 órakor jelenik meg.Kapcsolódó cikkünk2005.10.24 15:44 Mi számít igazán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés