Előfizetői tartalom

A kamatemelés is napirenden volt!!! - név szerint ismertté válik a döntés

Portfolio
"Nem egységesen, de nagy többséggel a kamatszint változatlanul hagyása mellett döntött a Monetáris Tanács a mai ülésen", amelyen a kamatemelésről is tárgyaltak a tagok. Járai Zsigmond a mai jegybanki sajtótájékoztatón jelezte, hogy egyes érvek szerint a kamatemelés a piacnak küldendő megfelelő előzetes jelzés lenne arra, hogy "a Monetáris Tanács a magaslaton áll", és az árfolyam stabilizálására kész a kamatemelés eszközéhez nyúlni. Az emelés ellen szólt Járai elmondása szerint, hogy visszás lett volna egy évi folyamatos kamatcsökkentési sorozatot azonnal kamatemeléssel felváltani.

Járai bejelentette, hogy a mai ülésen módosították a Monetáris Tanács ügyrendjét, melynek értelmében csekély többséggel arról határoztak, hogy a mai döntéstől kezdve, a jegyzőkönyvek név szerint fogják bemutatni, hogy ki milyen kamatdöntést támogatott. A mai ülés jegyzőkönyve november 18-án 14 órakor jelenik meg.Kapcsolódó cikkünk2005.10.24 15:44 Mi számít igazán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái