Előfizetői tartalom

Mi számít igazán a következő kamatdöntéseknél? - Emelés csak nagyobb árfolyam-ingadozás esetén (2.)

Portfolio
"Nem állítom, hogy az árfolyam fog előtérbe kerülni a következő kamatdöntésekkor. Ha a jelenlegi gazdasági folyamatok változatlanul fennmaradnak, akkor az nem veszélyezteti sem a 2006-os, sem a 2007-es inflációs célt, ugyanakkor a mai vita során a korábbiaknál sokkal nagyobb szerepet kaptak a folyamatok esetleges megváltozásával kapcsolatos vélemények" - mondta el a portfolio.hu arra irányuló kérdésére válaszát Járai Zsigmond, hogy a forint/euró árfolyam nagyobb hangsúllyal fog-e számítani az inflációs folyamatoknál a következő hónapok kamatdöntéseinél.

Járai jelezte, hogy a Monetáris Tanács el szeretné kerülni a nagyobb árfolyam- és kamatingadozást, ami visszahathat az inflációs folyamatra is (árfolyam-transzmisszió erős szerepe az importon keresztül). A jegybank elnöke nem kívánt konkrét számot mondani arra vonatkozóan, hogy mit (illetve milyen gyenge árfolyamszintet) tekint az MNB erősebb ingadozásnak, de annyit elmondott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés