Előfizetői tartalom

Esik a lengyel piac - változatlan maradt a kamatszint (2.)

Portfolio
Nőtt annak a valószínűsége, hogy a koalíciós tárgyalások kútba esnek Lengyelországban, és így a szeptember végi választásokon legtöbb szavazatot kapott Jog és Igazság Pártja (PiS) egyedül alakíthat kisebbségi kormányt populista pártok külső támogatásával. Ez a piacok számára a legkedvezőtlenebb kimenetel lenne. A lengyel zloty reggel óta mintegy 1%-kal gyengült az euróhoz képest, a kötvényhozamok 9-12 bp-tal ugrottak felfelé, és a WIG 20 tőzsdeindex 0.5%-os mínuszba jutott röviddel ezelőttre.

Mindeközben a jegybank Monetáris Tanácsa ma a második egymást követő hónapban is változatlanul 4.5%-on hagyta az irányadó rátát. A bizonytalan politikai környezetben erre számított a piac. A jegybank továbbra is fenntartotta a monetáris politika irányultságát mutató "enyhítés" jelzőt. Délelőtt a Reuters azt jelentette, hogy felrúgva az előzetes megállapodást, a PiS...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés