Előfizetői tartalom

Váratlanul rossz adat Németországból - elterjedő kamatemelési várakozások

Portfolio
Az elemzői várakozások 44 pontos, fokozott javulást valószínűsítő konszenzusával szemben kissé csökkent a ZEW mannheimi kutatóintézet által közzétett novemberi gazdasági hangulat-index (várakozások indexe). A mutató 39.4 pontról 38.7 pontra olvadt. A jelenlegi helyzetmegítélés indexe -55.2 pontra javult az októberi -58 pontról.

A hangulat-index csökkenésében az játszott szerepet, hogy a gyenge lakossági fogyasztással kapcsolatos várakozások túlsúlyba kerültek a csökkenő olajárak és a leértékelődő euró miatti kedvező várakozásokkal szemben.A lakosságot elbizonytalanították a megalakuló nagykoalíciós kormány programjában lefektetett célok. Elsősorban az ÁFA-emelésre érdemes gondolni (16-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés