Előfizetői tartalom

Ketten kamatot akartak emelni - kik ők?

Portfolio
A Monetáris Tanács 12 jelen lévő tagja közül Adamecz Péter és Auth Henrik MNB-alelnökök 25 bp-os kamatemelésre szavaztak a Tanács október 24-i, legutóbbi kamatmeghatározó ülésén - derül ki a most közzétett jegyzőkönyvből. A gazdasági és pénzügyi folyamatok áttekintése után a Tanács a jegybanki alapkamat szinten tartását és egy 25 bázispontos kamatemelés lehetőségét vitatta meg. 10 tag az irányadó ráta 6%-on való tartására voksolt. Most először tették név szerint is közzé a szavazatokat. Bánfi Tamás hiányzott az ülésről.

Érvek a tartás mellett. A Tanács tagjai között egyetértés mutatkozott abban, hogy az inflációs folyamatok a kitűzött célok szerint alakulnak. Ugyanakkor az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a befektetők bizonytalansága a magyar gazdaság egyensúlyi helyzetét és a konvergencia pályát illetően. Ez utóbbi csak látszólag oldódott meg az euró-bevezetési céldátum újbóli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés