Előfizetői tartalom

Indul a hét - minden nap oda kell figyelnünk

Portfolio
Az előttünk álló héten minden munkanapon várható valamilyen fontosabb magyar makrogazdasági adat, vagy jelentés, melyek akár piacmozgató hatásúak is lehetnek. Érdemes röviden áttekinteni, hogy melyek ezek. Ma délután az Állami Nyomda vezetői tartanak sajtótájékoztatót a tőzsdei bevezetés körülményeiről/feltételeiről, majd holnap kora este az államháztartás előzetes novemberi egyenlegét ismerhetjük meg. Szerdán az előzetes októberi ipari termelési statisztika mellett kiemelendő, hogy Járai Zsigmond MNB-elnök vidéken előadást tart üzletemberek előtt, míg csütörtökön a két államkötvény-aukción kívül az Államadósság Kezelő Központ prezentálja a 2006-os finanszírozási tervét. Pénteken megismerhetjük a harmadik negyedéves részletes GDP-statisztikákat, az előzetes októberi külkereskedelmi mérleg egyenleget, valamint a Monetáris Tanács november 28-i, ezúttal várhatóan nem sok izgalmat tartogató jegyzőkönyvét.

A régióban a pénteki cseh GDP-adatot, illetve a török kamatdöntést érdemes kiemelni, míg a fontosabb piacok mutatói közül a holnap megjelenő amerikai harmadik negyedéves termelékenységi és bérköltség-adatok érdemelnek figyelmet. Emellett csütörtökön a Bank of England határoz irányadó kamatáról, pénteken pedig megtudhatjuk, hogy milyen a fogyasztók bizalma az USA-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés