Előfizetői tartalom

Elemzői kommentárok a tegnapi forintgyengülésre és finanszírozási tervre - irány 260 felé?

Portfolio
A forint tegnap több mint 1%-os gyengülést követően a 255.70-es szinten zárt az euróval szemben, ami 2004. júniusa óta a leggyengébb zárószintnek felel meg. Ma reggel 255.80-256.30 környékén kezdett a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, minimálisan erősebben a tegnapi mélypontot jelentő 256.25-ös szintnél. A Goldman Sachs londoni elemzői tegnap napközben, azt követően, hogy a forint reggel áttörte a 255-ös szintet az euróval szemben, forinteladásra hívták fel ügyfeleik figyelmét arra számítva, hogy a magyar fizetőeszköz fokozott gyengülést mutathat. Elemzőik szerint értékelési szempontból a 260-as árfolyamszint körül lehet a forint fair értéke, mely egyben egy újabb forintos technikai szint is lehet. Amennyiben ez is áttörésre kerülne, úgy a forint 270-ig, vagy akár afölé is gyengülhet az euróval szemben.

eurhufcomp A svéd SEB Bank ma reggeli kommentárja szerint bár összességében a globális kockázatvállalási hajlandóság erőssége miatt a magyar deficit finanszírozása nem jelenthet komolyabb problémát, de ez valószínűleg nem "menti meg" a forintot a további gyengüléstől. A bank szerint technikai szempontból adott a lehetőség a 257.25-ös szint elérésére.Kapcsolódó cikkünk2005.12.08...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés