Előfizetői tartalom

Adósságátvállalásra és hiteltörlesztésre megy a privatizációs bevétel - rejtélyes 213 mrd Ft

Portfolio
Arra a kérdésre, hogy a Budapest Airport Rt. magánosításából a költségvetésbe befolyó összeg (kincstári vagyonértékesítés jogcímen) mekkora lehet decembeben, Katona Tamás, a PM közigazgatási államtitkára a mai államháztartási sajtótájékoztatón még nem tudott konkrét választ adni. Azt elmondta, hogy a privatizációs folyamat a végéhez közeledik, és tudomása szerint az ÁPV Rt. ma a szerződéstervezet jóváhagyása mellett felhatalmazta az igazgatóságot arra, hogy az első helyezettel (BAA) folytassal le a szerződés véglegesítését. Az államtitkár jelezte: a tárca azzal számol, hogy karácsony előtt minden bizonnyal lezárul a tranzakció. Amit ez megtörténik, akkor a megfelelő adatokat nyilvonosságra fogják hozni.

A büdzsét megillető bevétellel kapcsolatban Katona jelezte: a kormány az eddigi jelzéseknek megfelelően egyrészt átvállalja az NA Rt. hitelét (mintegy 178 mrd Ft), a fennmaradó részt hiteltartozások törlesztésére, illetve előtörlesztésére fogják felhasználni. Ezzel kapcsolatban már megindultak a tárgyalások. "Azokat a hiteleket igyekszünk törleszteni, illetve előtörleszteni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái