Előfizetői tartalom

Csak a várt fele az új munkahely az USA-ban - heves reakciók: hogyan tovább FED? (3.)

Portfolio
Az elemzői várakozásokban megfogalmazott 200 ezer körülivel szemben mindössze 108 ezer új nem mezőgazdasági állás jött létre decemberben az Egyesült Államokban. A csalódást keltő képet némileg árnyalja, hogy a munkanélküliségi ráta tovább csökkent (5%-ról 4.9%-ra) és a korábbi hónapok új munkahelybővülési adatait összességében 71 ezer fővel megemelte a Munkaügyi Minisztérium. Az októberi 44 ezres bővülést 25 ezerre csökkentette a tárca, míg a novemberi 215 ezres bővülés 305 ezerre módosult (hurrikánok utáni erőteljes munkaerőfelvétel, 2004. áprilisa óta a legnagyobb havi munkahelybővülés).

A szolgáltatási ágazatokban 96 ezer, a feldolgozóiparban 18 ezer, a kormányzati szektorban 14 ezer új állás jött létre, míg a kiskereskedelemben 16 ezer szűnt meg. A decemberi adatok ismeretében elmondható, hogy tavaly összességében mintegy 2 millió fővel 134.5 millióra emelkedett az összes foglalkoztatott száma. Az inflációs vonatkozások miatt fontos órabérek mérsékelten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés