Előfizetői tartalom

Ez már félreérthetetlen: ma megkaptuk a negyedik pofont is!

Portfolio
A Japan Credit Rating Agency (JCR) ma egy fokozattal "A+"-ról "A"-ra minősítette le a hosszú lejáratú forintban denominált államadósságot, mely megegyezik a devizában fennálló adósság minősítésével. A kilátás stabil. Az új minősítés a Moody's "A1"-es, illetve az S&P "A-" besorolása között található. A JCR szerint a folyamatosan magas államháztartási hiány nem valószínű, hogy rövid távon mérséklődik, és elkerülhetetlennek tűnik, hogy az államadósság rövid távon tovább emelkedjen.

A japán hitelminősítő szerint "nem számít, hogy melyik nagy part fog hatalomra jutni a választások után, a magas hiány problémája rövid távon megoldatlan marad". A JCR azzal a várakozással indokolta, hogy a hosszú lejáratú devizaadósság besorolásán nem változtatott, hogy Magyarország közép távon egyre inkább közeledik az euró-zóna tagsághoz támasztott követelményekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés