Előfizetői tartalom

Gyorsan apadt az első két hónapban a költségvetés általános tartaléka

Portfolio
Az idei első fél évre vonatkozó közel 15.2 milliárdos költségvetési általános tartalék-keretből az első két hónapban már 11 milliárd forint elfogyott, így csak 4 milliárd jut a fennmaradó 4 hónapra. A tartalék elvileg az előre nem látható kiadások fedezetésre szolgál, ám a kormány - a korábbi évekhez hasonlóan - rugalmasan kezeli ezt a szabályt, megszegve az államháztartási törvényt - hívja fel a figyelmet a Magyar Hírlap.

Az államháztartási törvény szerint a költségvetési tartalék 40%-át költheti csak el a kormány az első félévben (a teljes éves keret 37.8 mrd Ft). Csak a legnagyobb tételeket említve a tartalékból fizették ki a belvíz elleni védekezés, illetve a madárinfluenza elleni védekezés 3.3, illetve 3.2 milliárd forintos költségét, valamint a Honvéd Kórház 3 milliárdba kerülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés