Előfizetői tartalom

Kedvező külső, szorító belső feltételek - mi várható 2007-2008-ban a gazdaságban?

Portfolio
Összességében 2006-ban is dinamikus, exportvezérelt gazdasági növekedést várnak az Ecostat gazdasági kutatóintézet szakértői, a magas államháztartási deficit azonban kiigazító intézkedések nélkül veszélyeztetné a magyar gazdaság fenntartható fejlődését. 2006-ban a magyar bruttó hazai termék a tavalyi 4.1 százalékot némileg meghaladva, 4.3 százalékkal növekedhet, azaz továbbra is fennmarad hazánk 2-2.5 százalékpontos növekedési többlete az EU legfejlettebb régiójával szemben. Az idei évben a tavalyit 1.2 százalékponttal 2.9 százalékra gyorsulhat a végső fogyasztás, a lakosság fogyasztása 3 százalékos növekedést érhet el.

Kedvező külső - szorító belső feltételek. A fontosabb mutatókkal kapcsolatos várakozások közül a fogyasztói árak növekedése 2006-ban sokéves mélypontra, évi 2.3 százalékra mérséklődhet. A kutatóintézet becslése szerint a folyó fizetési mérleg hiánya alig változik, a deficit a GDP 7.7 százalékát teszi ki. A külkereskedelmi forgalomban a kivitel 10.1 százalék körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés