Előfizetői tartalom

Még legalább három évig csak engedéllyel mehetünk Németországba dolgozni

Portfolio
Az Európai Bizottság közelmúltbeli tanulmányának üzenete ellenére a német kormány tegnapi ülésén úgy döntött, hogy további három évre meghosszabbítja a nyolc új EU-tag állampolgáraira vonatkozó szabad munkavállalást akadályozó korlátozásokat. A döntést a német kabinet a munkaerő-piaci helyzettel indokolta, álláspontja szerint nem kívánatos, hogy Ciprus és Málta kivételével a többi új EU-tag munkavállalói szabadon áramoljanak a csábító bér- és munkakörülményeket kínáló országba.

A kérdés különösen kényes akkor, amikor mintegy 5 millió a német állástalanok száma. Szakértői tanulmányok azonban rámutatnak, hogy más országokhoz hasonlóan egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség is. Németországban munkaerőhiány van pl. a gyógyszeriparban, a gép- és járműiparban.Kapcsolódó cikkünk2006.02.20 16:20Közel 1 millió állás egy helyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés