Előfizetői tartalom

KPMG az iparűzési adóról: adókockázatok

Portfolio
A KPMG megítélése szerint az Európai Bíróság új főügyészének véleménye a vitatott olasz helyi adó (IRAP) ügyében továbbra is azt sugallja, hogy a magyarországi társaságoknak, a helyi iparűzési adó esetleges uniós elutasítására számítva tett lépései adókockázatot rejtenek magukban. A legutóbbi főügyészi vélemény ismeretében ma az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az olasz adó megítélésével összhangban végül a magyarországi helyi iparűzési adó (hipa) sem minősül EU-kompatibilisnak, azonban az időbeli korlátozás értelmezése közömbösítheti az iparűzési adóval kapcsolatban eddig benyújtott követelések teljesülését.

Az Európai Bíróság (EB) régóta vizsgál egy olaszországi helyi adót (IRAP) - ha az eljárás végén a bíróság azt tiltott forgalmi adónak minősíti, akkor határozatában eltörli az olasz adónemet. Az ügy kimenetele Magyarország szempontjából is nagy jelentőségű, hiszen a mi helyi iparűzési adónk (hipa) nagyban hasonlít a vitatott olasz adónemre, így a majdani IRAP-döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés