Előfizetői tartalom

Ne várjanak kedvező fordulatra a devizahitelesek!

Portfolio
A közelmúltbeli nyilatkozatokból, illetve a hétfői kamatdöntést követő jelzések alapján is úgy tűnik, hogy a jegybank hajlandó egy ideig tolerálni a forint jelenlegi gyengébb szintjét, azaz nem avatkozik be a védelmében - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában tegnap Vojnits Tamás, az OTP Bank Rt. elemzési központjának igazgatója.

"Az elmúlt időszakban elég mély nyomot és kemény emlékeket hagyott a 2003-as kamatemelés (300 bp 2003. november 28-án). Annak sokféle oka volt: részben a hitelesség megerősítése miatt is szüksége lehetett akkoriban a jegybanknak arra, hogy hirtelen és nagymértékben megemelje a kamatokat, és egészen mások voltak az inflációs kilátások rövid távon is. Ez a két dolog most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés