Előfizetői tartalom

Újabb milliárdok Svédországból - 70%-on a Gripen-ellentételezés

Portfolio
A nyolcadik tételt is elfogadta a Gripen International ellentételezési program részeként a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, így a program teljesítettsége 70%-ra emelkedett - közölte a tárca. A nyolcadik tétel mintegy 539 millió svéd koronát (kb. 57 m EUR) tett ki, így az összes ellentételezés 5143 millió svéd koronára (mintegy 550 m EUR, kb. 146 mrd Ft) rúg. Ebből 3580 millió svéd koronát (382 m EUR) tesz ki a magyar export, és 1563 millió koronát (167 m EUR) a magyarországi svéd befektetések értéke.

Mint ismeretes, az ellentételezési programot még 2001-ben kötötte a Magyar köztársaság és a Gripen International annak érdekében, hogy a 14 Gripen vadászgép bérleti díját 110%-ban ellentételezze a svéd fél (cél a magyar foglalkoztatottság és gazdasági növekedés ösztönzése a svédországi magyar exporton, illetve svéd cégek magyarországi befektetésein keresztül.) Múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés