Előfizetői tartalom

2 éves az uniós tagságunk: közel az összes pénzt leszerződtük

Portfolio
Két éve az Európai Unió teljes jogú tagjaivá váltunk 9 másik kelet-közép-európai országgal együtt. Az eltelt időszakot az uniós támogatások lehívása szempontjából nézve sikertörténetről beszélhetünk, ugyanis mind a strukturális alapok, mind a kohéziós alap rendelkezésre álló forrásait lényegében teljes egészében leszerződtük. A szerződéskötések is jól állnak, a kifizetési arányon azonban egyelőre még bőven van mit javítani.

A Magyar Hírlap összeállítása szerint az első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT, 2004-2006) strukturális alapjainál a mintegy 670 milliárd forintos keretből március 21-ig 620.5 milliárdot megítéltek támogatásként (közel 93%), az élő szerződések 528 milliárdot tesznek ki, míg az összes kifizetés 159 milliárd forintot jelent. A pénzek 31.4%-a vállalkozásoknak, 60.5%-a önkormányzatojknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés