Előfizetői tartalom

660 dollár közelébe emelkedett az arany ára

Portfolio
Az arany unciánkénti ára több mint 25 éves csúcson, 660 dollár közelében tartózkodik jelenleg. A nemesfém piacán kialakult pozitív hangulat a dollár gyengüléséből, és az iráni nukleáris kutatásokból táplálkozik. Peter Grandich, a Grandich Letter szerkesztője szerint ezek a tényezők a nemesfémek hosszútávú árfolyamemelkedését teszik lehetővé. A szakértő hozzátette, hogy amíg nem látja a korrekciót a piacon, addig nem akarja megtippelni, hogy az mikor lehet esedékes - írja a Marketwatch.

A dollár a mai napon egy éves mélypontjára süllyedt az euróval, és hét hónapos mélypontjára a jennel szemben, mivel a piacok még mindig bíztosra veszik, hogy az amerikai kamatemelési ciklus a végéhez közeledik. Jon Nadler a Kitco.com elemzője szerint az iráni patthelyzet fokozatosan romlik, Irán nem hagyott fel atomprogramjával az ENSZ által adott határidőig. Ennek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés