Előfizetői tartalom

Magyarország kilóg a régiós sorból (is) az Európai Bizottság szerint

Portfolio
A GDP-arányos államháztartási hiány és a bruttó államadósság tekintetében lényegesen a visegrádi országokra jellemző arány feletti a Magyarországra vonatkozó ma közzétett európai bizottsági prognózis. Lengyelország, Csehország és Szlovákia lényegében a maastrichti kritériumokban lefektetett 3%-os határ közvetlen közelében "egyensúlyozhat" az államháztartási hiány tekintetében, míg hazánk ennek duplájánál is nagyobb hiányt hozhat össze feltéve, hogy nem lesz érdemi kiigazítás.

Kapcsolódó cikkünk2006.05.08 11:43A korábban jelzettnél is nagyobb hiányt vár az Európai Bizottoság jövőre (2.)Valamennyi visegrádi országban elsősorban a belső kereslet élénkülése lehet a gazdasági növekedés húzóereje, csupán nálunk emeli ki a testület , hogy ez (főként idén) a laza költségvetési politika miatt következik be így. A Bizottság valamennyi visegrádi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés