Előfizetői tartalom

Meredeken emelkedik az arany és a platina ára

Portfolio
Az arany árfolyama meredek emelkedésbe kezdett, és már a 690 dolláros szintet is áttörte, amire 26 éve nem volt példa. A nap elején a nyersanyagpiacok kismértékű enyhüléssel értékelték, hogy az iráni elnök levelet intézett George Bush amerikai elnöknek a két ország közötti vitás helyzet rendezésére. Azóta azonban Condoleezza Rice bejelentette, hogy a levél nem tartalmaz érdemi javaslatokat a helyzet kezelésére. A platina az eddigi kereskedés során soha nem látott magasságokba emelkedett.

Az arany piacán az árfolyamokat felfele viszi a közel-keleti feszültség és a gyengülő amerikai dollár. Az iráni elnök által írt levelet még nem tették közzé, de a pletykák szerint Bush elnök többek között kritikát kap a szeptember 11-ét követő politikájáért, valamint Irak megszállásáért. Az arany árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet Az ENSZ Biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés