Előfizetői tartalom

Londoni elemzők a forint kilátásairól - kétkedő hangok

Portfolio
Az, hogy a koalíció növelni tudta többségét az új parlamentben, könnyebbé teszi a reformprogram megvalósítását, ráadásul az új kormánynak nincs is más választása, mint egy radikális költségvetési megszorító program beterjesztése - áll a BNP Paribas tegnap megjelent heti európai feltörekvő piaci elemzésében. A költségvetési hiánycsökkentésről szóló bejelentések hozzájárultak, hogy a forint a 260-as szint alá erősödjön az euróval szemben.

Az MTI beszámolója szerint a bankcsoport elemzői úgy látják: a legjobb forgatókönyv megvalósulása esetén is - amit egyébként az őszi önkormányzati választások miatt a ház nem valószínűsít - a GDP 6.0 százaléka felett marad az idei költségvetési hiány, ami a legrosszabb költségvetési teljesítmény a térségben. Az elemzés szerint a magyar befektetési konstrukciókon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés