Előfizetői tartalom

Nincs megállás 80 dollárig? - újra lendületben az olaj ára

Portfolio
Az Brent árfolyama a tegnap publikált amerikai olajkészlet adatoknak köszönhetően felfele vette az irányt. A befektetők a vártnál kedvezőbb adatokkal találhatták szemben magukat, de még ezek sem tudták feledtetni velük, hogy a benzinkészletek az egy évvel korábbi szintek alatt állnak egy hónappal a benzinfogyásztási csúcsszezonnak számító nyári időszak előtt. Emellett Bush elnök felhívta a figyelmet az iráni nukleáris program felszámolásának szükségességére, ami további vételeket generált a feketearany piacán - írja a Marketwatch.

A kőolajkészletek 0.3 millió hordóval emelkedtek, ami felülmúlja a 0.6 millió hordós elemzők által várt csökkenést. A benzinkészletek 2.3 millió hordóval gyarapodtak, ami 1.3 millió hordóval haladja meg az elemzők által vártat. Kevin Kerr, a Global Resources Trader szerkesztője szerint az amerikai készletadatok pozitívak a fogyasztók számára, azonban a befektetők már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés