Előfizetői tartalom

Hétfőn még kivár az MNB - nem kerülhető el a kamatemelés

Portfolio
A jövő hétfőn sorra kerülő legközelebbi kamatmeghatározó ülésen még változatlanul, azaz 6%-on tarthatja az irányadó rátát a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a nyár, illetve az ősz során azonban valószínűleg elkerülhetetlen egy mérsékelt kamatemelés - derül ki a portfolio.hu által ma 16 elemző megkérdezésével végzett felmérésből. A szakértők szerint június végén még a jelenlegi árfolyamszint közelében maradhat a forint/euró árfolyam, míg az év végéig - a kamatemelés stabilizáló hatására - mérsékelt erősödés várható.

A 16 elemzőből 15 válaszolt a jövő hétfői kamatdöntéssel kapcsolatos kérdésünkre, akik közül négyen számítottak kamatemelésre (25, 50, illetve 75 bp-osra). A forint/euró árfolyam a jelenlegi 270-es szint közelében mozoghat a hónap végén, míg december végén inkább a 260-as szint lehet a központja az árfolyam-ingadozásnak. (Az elemzők négy árfolyam-sáv közül választhattak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés