Előfizetői tartalom

Gyurcsány: megmaradhat a helyi iparűzési adó

Portfolio
Elhalaszthatja az eredetileg 2008-ra tervezet helyi iparűzési adó megszűntetését Magyarország, mivel a költségvetés nincs abban a helyzetben, hogy az önkormányzatok kieső bevételei egy részét pótolni tudná - mondta el egy mai önkormányzati egyeztetésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A Reuters beszámolója szerint a kormányfő úgy fogalmazott: csak akkor lehet csökkenteni a helyi önkormányzatok adóbevételét gyarapító legfeljebb 2%-os iparűzési adót, ha az állam megfelelően kompenzálni tudja őket a kieső bevételek miatt. "Az állam azonban nincs ebben a szituációban" - jegyezte meg.

Az öt éves adócsökkentési programban a következő bekezdés szerepelt az iparűzési adóval kapcsolatban 2008-ra: - Átalakul a vállalkozások helyi adója, az iparűzési adó megszűnik. A mai 2%-os iparűzési adó 1%-os mértékét az önkormányzati finanszírozási reform részeként más helyi, csak a vállalkozásokat érintő adónem - ingatlan, nyereség, vagy szja alapú fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái