Előfizetői tartalom

Ki nyer a 300 Ft feletti benzináron? (korr.)

A költségvetés tekinthető az üzemanyagár növekedés egyetlen nyertesének, hiszen - a portfolio.hu számításai szerint - havonta kb. 300 millió Ft plusz bevételt jelent az államháztartásnak a holnapi 8 Ft-os benzin, illetve 7 Ft-os gázolajár növekedés. Az elmúlt időszakban tapasztalható magas árszint következtében azonban az olajtársaságok az átlagosnál kisebb árréssel tudnak csak operálni.

Cikkünk előző verziójában hibásan számoltunk havi kb 1.1 mrd Ft-os nagyságrendű többlet adóbevétellel. Az olajcégek profitja. Az elmúlt hetekben-hónapokban - az egyre magasabb szintre emelkedő kisker árak következtében - a hazai benzin piacon jelentős mértékben csökkent az olajtársaságok kiskereskedelmi árrése. Mivel az árrés jelentős volatilitást és kiugró értékeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés