Előfizetői tartalom

Egy kis megálló az újabb csúcsdöntés előtt? - 78 dollár felett a Brent

Portfolio
A Brent típusú kőolaj ára a tegnapi kereskedés során a profitrealizálásoknak közsönhetően nem tudott jelentős elmozdulást produkálni. A hétfői napon új, 78.48 dolláros történelmi csúcsot állított fel a feketearany árfolyama, ami az Amerika legnagyobb olajmezőjén található kulcsfontosságú vezeték meghibásodásának volt köszönhető. A legfrissebb hírek szerint a napi 400,000 hordós kitermelést biztosító mező 2007 januárjában működhet újra teljes kapacitással.

Az olaj árának emelkedésében még mindig az iráni atomprogram és a közel-keleti konfliktusok miatti feszültség hibáztatható leginkább egyes szakértők szerint, de meghatározó tényező a Prudhoe Bay nevű olajmező kitermelésének leállítása is. 1, Az iráni atomprogram miatti huzavona már több mint fél éve zajlik, és még mindig nincs vége. Irán makacsul kitart amellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés