Gazdaság

Az indiaiak már készülnek az ünnepekre, és ez is segíti felfele az aranyat

Portfolio
Az arany árfolyama a 625 dolláros unciánkénti árfolyam fölé lendült a mai kereskedés során, amiben a kedvező német gazdasági hangulatindex (IFO index) hatására az euróval szemben gyengülő dollár és az indiai ékszergyártók felől érkező vételek is szerepet játszottak. Szakértők szerint a közel-keleti bizonytalanság is támaszként szolgál a nemesfém árfolyamának tekintetében.
Az indiai ékszergyártók a szeptemberben kezdődő ünnepi szezon által generált keresletre felkészülve már most vételi megbízásokat adnak az arany piacán, ami hozzájárul az árfolyamok emelkedéséhez, árulta el a Bloomberg-nek Chirag az Utisec Commodities elemzője. India a nemesfém legjelentősebb felhasználója.

A mai vártnál kedvezőbb német hangulatindex hatására az euró erősödött a dollárral szemben és ezzel párhuzamosan enyhén emelkedett az arany árfolyama is. Az amerikai deviza gyengülése kedvezett a dollár elszámolású nemesfémeknek. Az azóta napvilágot látott amerikai makrogazdasági adatok a vártnál kismértékben kedvezőbbek lettek, ami miatt a dollár visszaerősödött 1.282 euró közelébe, és az arany árfolyama esni kezdett.Az arany, mint biztonságos befektetés, árfolyamának támaszt jelent az iráni konfliktus, mely annak ellenére, hogy enyhülni látszik, még mindig nyomás alatt tartja a piacokat. A csökkenő energiaárak viszont az inflációs nyomás csökkenését vetíthetik előre, ami nem kedvez az arany árának (ugyanis az aranyba fektetők közül sokan az infláció ellen keresnek menedéket).
Az arany árfolyamának alakulása


xau-1m

Energia - alapanyag melléklet

Szakértők szerint a piac számára kedvezőtlen hír, hogy a kínai 2006 második negyedéves aranykereslet 2%-kal esett vissza a magas áraknak köszönhetően. Az ékszergyártók a 620 dollár alatti szinteken kezdhetnek vásárlásokba. A Standard Bank technikai elemzői szerint az arany árfolyama visszanézhet a 620 dolláros szintekre. A jelenleg kialakított sávból a szabadságolásokról szeptemberben visszatérő kereskedők lendíthetik ki az arany árfolyamát.
Az arany árfolyamának alakulása


xau

Energia - alapanyag melléklet
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus