Gazdaság

Nyersanyagpiaci bukfencet követő józanodás?

Portfolio
A tegnapi kereskedés során az arany árfolyama két hónapja nem látott mélységekig, 582 dollárig esett, majd a nap végét 591 dolláron, 3%-os mínuszban fejezte be a nemesfém. A mai kereskedés során megállni látszik a négy napja tartó hanyatlás, amiben az olaj árának elmúlt napok csökkenését követő visszakorrigálása és a dollár kismértékű gyengülése játssza a főszerepet.
Az arany árfolyammozgását befolyásoló tényezők a következők:
1, Az olaj árának fél éves mélypontra zuhanása az elmúlt kereskedések során az arany piacán is éreztette hatását, hiszen a befektetők, befektetési alapok a nyersanyagpiaci mozgásokat nem tudják teljes mértékben elkülöníti (a nyersanyagpiaci indexekbe fektetők az olaj árának esése miatt kivonhatják pénzüket azon alapokból amelyek eszközértékük meghatározott részét az arany piacán költik el). Az olaj árának zuhanása kedvezőtlen hír a nemesfémek számára, hiszen ezáltal az inflációs nyomás csökken, amivel halványul az arany és ezüst, mint védelmet biztosító befektetési eszközök vonzalma.
A brent árfolyamának alakulása


brent-1m

Energia - alapanyag melléklet

2, Az amerikai fizetőeszköz árfolyamának változása minden dollárban jegyzett nyersanyagpiaci termék árára hatással van. Ennek megfelelően a dollár mai gyengülése, mely az itthoni idő szerint 14:30-kor publikálásra kerülő amerikai külkereskedelmi mérleg adatok előtti várakozásoknak köszönhető, a nemesfémek árfolyamának segítségére sietett.3, Az indiai ékszerkészítők, akik az arany felhasználásának jelentős részét képezik, a tegnapi hanyatlást követően már vonzó vételi lehetőségekkel találkozhattak az arany piacán. Az ékszerkészítők elkezdhetik feltölteni készleteiket, melyek a tavalyi év hasonló időszakának 50%-a körül állnak.

' title='
A Bloomberg által megkérdezett szakértők szerint az arany árfolyamának jelenlegi értéke mellett a befektetők már vonzó vételi lehetőségekkel találják szemben magukat. Ezzel szemben a Reuters által megkérdezett James Steel, a HSBC Bank elemzője szerint a nemesfémek piacán az elmúlt napokban tapasztalt esés az árfolyamok további hanyatlásának lehet előszele. Az olaj és réz ára meghatározó lehet az arany árfolyamának további teljesítményének tekintetében.
Az arany árfolyamának alakulása


xau

Energia - alapanyag melléklet
argentin200219
Frankfurti tőzsde
Balaton Sound safetyfirst
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
argentin200219