Gazdaság

Olajon csúsznak a nemesfémek

Portfolio
Az arany árfolyama az alternatív befektetési piacokat sújtó májusi eladói hullámot követően nem tudott a 720 dollár körüli lokális csúszint fölé emelkedni, a 650-610 dolláros sávban konszolidálódott a nemesfém árfolyama a júliusi-augusztusi hónapokban. A befektetők és szakértők a nyári uborkaszezont követően messiásként várták a szeptembert és a befektetési alapok megjelenését a piacokon, azonban nekik most csalódniuk kell. Az olaj árfolyama meredek zuhanásba kezdett, a dollár nem gyengült tovább, a pénzügyi piacok magukhoz tértek, ami magával rántotta a nemesfémpiacokat is, az arany árfolyama a 600 dolláros szint alá esett, az ezüst benézett a 11 dolláros szint alá.
Az elmúlt hét kereskedési nap során az arany árfolyama 9%-ot, az ezüsté 18%-ot esett, az árfolyam 574 dolláron állt tegnap este 22:00-kor. A nemesfémek piacán az árfolyamokra a pszichológiai tényezők vannak leginkább hatással, a fundamentumok háttérbe szorulnak. A GFMS legutóbbi jelentése szerint az arany árfolyama év végére elérheti a 700 dolláros szintet a befektetési szempontokból történő keresletnövekedésnek köszönhetően, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 20%-os növekedési potenciált jelent. A közleményben felhívják azonban a figyelmet, hogy az amerikai és kínai gazdaság lassulása kockázatokat jelent a célérték elérését illetően.
Az arany árfolyamának alakulása


xau-1m

Energia - alapanyag melléklet

A GFMS jelentése talán hozzájárulhat a nemesfémpiacok elmúlt egy hétben tapasztalt visszaesésének magyarázatához. Az arany iránti kereslet az ékszerkészítők felől 2006 első félévében 400 tonnával, közel 30%-kal visszaesett a 700 dollár fölé emelkedő árfolyamnak köszönhetően.A nemesfémek visszaesésében természetesen az olaj árának is jelentős szerep jutott, hiszen a befektetők együtt kezelik a nyersanyagpiaci pozícióikat. A marketwatch.com által megkérdezett Dale Doelling, a Trends In Commodities elemzője szerint a nemesfémek piacán tovább tarthat a negatív irányú trend folytatódása, miután a nemesfém kiesett a korábbi konszolidációs csatornából, törve a támasznak vélt szinteket. A ScotiaMocatta technikai elemzői szerint az arany árfolyama az 565 dolláros szinteken pihenhet meg, kialakítva egy 10 dolláros sávot.

' title='
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus