Előfizetői tartalom

Demján és Surányi a Gyurcsány beszédben: mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány

Portfolio
A hétvégén nyilvánosságot kapott a május 26-i balatonöszödi MSZP-s tanácskozás hangfelvételének részlete, melyben Gyurcsány Ferenc igen vulgárisan gyakorol önkritikát az előző kormányzati ciklus teljesítménye miatt, illetve szenvedélyesen és hangsúlyosan érvel a változtatások szükségessége mellett. A részletek kiszivárgása után a miniszterelnök internetes blogjában a teljes szöveget nyilvánosságra hozta, hogy a kiragadott részletek szövegkörnyezete is ismertté váljon. Az alábbiakban ebből szemezgettünk. A szöveg érdekessége, hogy olyan személyek is megjelennek név szerint, akiket Gyurcsány informális tanácsadóiként tartanak számon.

"Reform, vagy bukás. Nincs más."- érvelt a miniszterelnök a frakció tagjai előtt. "A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái